Ons Doel wil woonruimte verhuren in Nieuweroord

Woonstichting Ons Doel wil woonruimte gaan verhuren in Nieuweroord. “Mede als gevolg van het huidige politieke klimaat neemt de stroom asielzoekers af. Dat is ook te merken in Nieuweroord,” zo oordeelt Ons Doel. “De mogelijkheden van het complex zijn te belangrijk voor onze krappe markt met al z’n groepen in de knel om te gaan wachten tot het pand echt leeg staat. Door de vorm leent het gebouw zich bij uitstek voor combinaties van functies als leer/woon/werktrajecten en tijdelijke woonvormen met beschutte woonvormen en meer ‘gewone’ bewoning.”

Ons Doel wil met de gemeente en andere belanghebbenden in gesprek om te kijken in hoeverre Nieuweroord mogelijkheden voor ‘gewone verhuur’ biedt. “In de overgangsperiode naar een andere bestemming is het wellicht zinvol om te onderzoeken hoe reeds leegstaande verdiepingen nu al een (tijdelijke) andere bestemming zouden kunnen krijgen”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×