Waterschappen fuseren

De vier waterschappen in het gebied Rijnland gaan per 1 januari 2005 fuseren tot één nieuw hoogheemraadschap van Rijnland. Dat hebben Provinciale Staten van Zuid-Holland vanmiddag besloten. De Minister van Verkeer en Waterstaat moet de fusie nog wel goedkeuren.

In het zuiden van de provincie wordt vanaf die datum het waterschap Hollandse Delta gevormd. Hierin zullen de waterschappen Goeree-Overflakkee, Brielse Dijkring, Groote Waard, IJsselmonde en zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden opgaan.

In het midden van Zuid-Holland zullen de hoogheemraadschappen van Schieland en De Krimpenerwaard per 1 januari 2005 fuseren.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×