mr.dr.A.J.E. Havermans (foto: NRC).

Havermans waarnemend burgemeester Zoeterwoude

De heer mr.dr.A.J.E. Havermans (68 jaar/CDA), oud-burgemeester van Den Haag, wordt met ingang van 1 maart 2003 benoemd tot waarnemend burgemeester van de Leidse buurgemeente Zoeterwoude.

Naar verwachting zal het nieuwe College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland later dit jaar een nader standpunt innemen over de bestuurlijke toekomst van de zes Rijnstreek-gemeenten. (Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Ter Aar, Liemeer, Nieuwkoop en Jacobswoude) Daarbij zullen ook de in de Leidse regio gelegen gemeenten Zoeterwoude en Alkemade worden betrokken. Dan zal, op basis van dit standpunt, worden bekeken of verlenging van de waarneming aan de orde is.

De huidige burgemeester Mevrouw A.E. Koopmanschap (50 jaar/GroenLinks) vertrekt per 1 maart uit Zoeterwoude om burgemeester te worden van de gemeente Diemen (24.000 inwoners) in Noord-Holland. Zij was sinds 1 juli 1997 burgemeester in Zoeterwoude en tevens de enige GroenLinks-burgemeester in de provincie Zuid-Holland.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×