Kandidaat-burgemeester Lenferink woont in Rijn & Vliet

Tijdens de campagneweken verblijft burgemeesterskandidaat Henri Lenferink in verschillende wijken van de stad. Op deze manier wil hij Leiden leren kennen. Zijn eerste logeeradres is Rijn & Vliet centrum voor ouderen in Leiden Zuid-west. Dit zorgcentrum is behalve een verpleegtehuis ook een wijkcentrum en het centrum voor de thuiszorg.

Donderdag maakt Lenferink onder begeleiding van Het Gilde een wandeling door de historische stad. Henri Lenferink is van huis uit historicus en heeft daardoor veel belangstelling voor de historie van de stad. Met deze wandeling maakt Henri Lenferink intensief kennis met de oude stad.

Henri Lenferink: “Een bezoek aan een historische binnenstad is een belevenis. De oude, nimmer rechte straten, grachten, steegjes en pleintjes met panden die de geschiedenis van eeuwen weergeven, leveren een sfeer op die niet zomaar elders op te roepen is. Daarom bepalen na alle eeuwen de binnensteden nog steeds het beeld van een stad. Leiden heeft een stadshart om trots op te zijn. Dat maakt het eenvoudig mij Leidenaar te gaan voelen.”

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×