Binnen enkele weken besluit over plek verslaafdenopvang

Het college maakt binnenkort (“deze of volgende maand”) eindelijk bekend waar Leiden zijn alcoholverslaafden gaat opvangen. Al maanden worden de verschillende opties in alle stilte onderzocht. Burgemeester & Wethouders gaan zo omzichtig te werk, omdat niemand de opvang voor zijn of haar deur wil hebben; het zgn. ‘NIMB-effect’ (not in my backyard).

In een notitie van burgemeester Lemstra werd in oktober vorig jaar een mobiele opvang op het water aangekondigd. Het plan voor deze zuipschuit lijkt het college inmiddels te laten varen. Er wordt nu gekeken naar een borrelbus, maar ook een keet op een parkeerterrein is een serieuze optie.

Leiden verslaafdenopvang


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×