Ontmoetingsplaats voor verslaafden naar Garenmarkt

Er komt een proef met een Verplaatsbare Ontmoetingsplaats (VOP) voor Alcoholisten. De parkeerhaven links voor Garenmarkt nummer 1a is aangewezen als proeflocatie. Er worden een verbouwde container en een toilet geplaatst. Dat heeft het College van B&W besloten. De VOP wordt van half juli tot eind september gebruikt. Na deze periode wordt de VOP verwijderd en zal de proef worden geëvalueerd. Op basis van het resultaat wordt besloten of de opvangplek definitief wordt of wordt stopgezet. Met de komst van de VOP gaat een oude wens van de politie in vervulling. Verslaafden die overlast veroorzaken, konden tot nu toe nergens terecht. De politie kon dan ook weinig met deze groep. De VOP biedt ruimte aan een groep van tien tot twintig alcoholverslaafde daklozen.

“De keuze voor de Garenmarkt is onder meer ingegeven door de bereikbaarheid, overzichtelijkheid en de centrale ligging van het terrein. Zo is de VOP voor hulpverleningsorganisaties en politie goed bereikbaar. Bovendien maakt de doelgroep nu al veelvuldig gebruik van de bankjes en bushokjes op het plein, zodat er een gerede kans is dat de doelgroep ook daadwerkelijk gebruik gaat maken van de opvangplaats,” aldus de gemeente.

De VOP gaat dagelijks open van 8.00 tot 17.00 uur. deze tijden sluiten aan op de openingstijden van de nachtopvang. De container is minimaal ingericht, met een paar banken en een toiletvoorziening. De stichting de Binnenvest beheert de container en hulpverleners van deze stichting begeleiden het project. Gedurende de proef houdt de politie extra toezicht.

Tijdens de proefperiode wordt het project nauwgezet gevolgd, door onder meer de registratie van vragen en ervaringen via het Servicepunt woonomgeving (telefoon 516 55 01).

Advertentie

Leiden verslaafdenopvang vop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×