Het nieuwe Café-Restaurant City Hall in het Leidse stadhuis (foto: Chris de Waard).

City Hall opent deuren in stadhuis

“Het Leidse uitgaansleven krijgt een culinaire kwaliteitsinjectie met de opening van City Hall. In het monumentale stadhuis herrijst een horecagelegenheid met de uitstraling van een mondain Grand Café, de professionaliteit van een sterrenrestaurant en de gezelligheid van het centrum zelf,” zo prijst het nieuwe restaurant zichzelf aan in een persbericht. Onlangs werd de laatste hand aan de verbouwing gelegd met de plaatsing van een achttal enorme glazen ramen van in totaal 110.000 euro. Het restaurant is inmiddels open voor het publiek. De officiële opening wordt op 13 maart verricht door VVD-wethouder Alexander Geertsema van Economische Zaken.

De keuken staat onder leiding van chef-kok Roderick Rijsdam. Zijn menukaart is gebaseerd op de traditionele Franse keuken, aangevuld met invloeden vanuit de hele wereld. Het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen en heeft plaats voor 160 bezoekers. City Hall is ook geschikt voor arrangementen en biedt ruimte voor diners tot 100 personen en feesten voor groepen tot 200 personen.

Pasgetrouwde stellen hoeven niet eens de deur meer uit; de trouwzaal van het stadhuis ligt boven het Grand Café. City Hall gaat met de tijd mee. Bezoekers kunnen internetten op twee PC’s, voorzien van een webcam. City Hall wordt geexploiteerd door de Van Leeuwen Horeca Groep. De broers Richard en Wouter van Leeuwen hebben zeven horecagelegenheden, waarvan drie in Leiden: Stadscafé Van der Werff, Restaurant Markt en Café Mas y Mas. Ook verzorgt het bedrijf de catering in de Pieterskerk. De Van Leeuwen Horeca Groep is ook actief in Noordwijk, Den Haag, Gouda en Sassenheim. Richard van Leeuwen (Leiden, 1967) heeft de dagelijkse leiding in het bedrijf.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×