Leiden Atletiek naar NK Veldlopen

Vandaag vindt in Harderwijk het Nederlands kampioenschap veldlopen plaats. In het Strokelbos zal in diverse categorieën gestreden worden om de nationale titels op dit zware atletiekonderdeel. Leiden Atletiek zal vertegenwoordigd zijn met 31 atleten, waaronder een aantal kanshebbers op eremetaal.

Op de lange cross bij de mannen is Kamiel Maase de topfavoriet. Zijn recente overwinningen op de 30 kilometer van Schoorl en bij de cross in het Belgische Mol, bewijzen dat het goed zit met de vorm in de aanloop naar de marathon van Rotterdam. Koen Raymaekers en Hugo van den Broek zijn de grootste concurrenten, maar alleen pech lijkt de pupil van Bram Wassenaar te kunnen weerhouden van zijn 3e veldlooptitel op rij.

Prestigieus onderdeel van een veldloopkampioenschap is het clubklassement. Bij de mannen worden de uitslagen van de beste 5 lopers per vereniging opgeteld om te bepalen wie zich clubkampioen mag noemen en uitgezonden zal worden naar de Europacup voor clubteams. Door de afwezigheid van Luc Krotwaar zal het verschil tussen verdigend kampioen Prins Hendrik uit Vught en Leiden Atletiek wellicht kleiner zijn dan in voorgaande jaren, waarbij AV Phanos uit Amsterdam niet onderschat mag worden. De tweede en derde loper voor Leiden Atletiek zijn in principe Robert Smits en Jeroen van Dijke. Die laatste bewees onlangs in Uden dicht tegen zijn topvorm aan te zitten, maar Smits´ deelname is na blessureleed nog niet helemaal zeker. Jaco Luijendijk, René van Dijke, Tim Brouwer de Koning en Jan Kortekaas zullen trachten voorin de middenmoot de nodige punten voor hun club binnen te slepen.

Bij de dames ziet het er voor het eerst in jaren naar uit dat er serieus gestreden zal worden om het clubklassement. AV Phanos heeft maar liefst 7 atletes ingeschreven, waarvan de beste 3 meetellen voor de verenigingprijs. Leiden Atletiek heeft echter goede papieren in handen met Miranda Boonstra, Claartje Raedts en Anneke de Wolff. Na een hoogtestage in Kenya hoopt Miranda Boonstra in de top-5 te kunnen eindigen achter de favorieten Irma Heeren en Nadja Wijenberg. Claartje Raedts zou zeer tevreden zijn met een plaats bij de beste tien dames op de lange cross.

De veteranenploegen van Leiden Atletiek zullen zich ook mengen in de strijd om de medailles. Leny van der Plas (vrouwen 50+), Henk van Velzen (mannen 50+) en Bertus Kerkvliet (mannen 60+) zijn ook serieuze kandidaten voor individueel goud in hun leeftijdsklasse. Toen hij in het najaar 50 werd heeft Van Velzen heeft zich voorgenomen om nog één winter keihard te trainen om nog een nationale titel aan zijn imposante lijst toe te voegen. Met overwinningen in Soest en Breda heeft hij aangetoond klaar te zijn voor de strijd in Harderwijk.

Het Nederlands kampioenschap is tevens de slotwedstrijd van het nationale crosscircuit. De westrijden beginnen om 9.30 uur met de start van de mannen 40+ en worden afgesloten met de lange cross van de mannen senioren, waarvoor om 15.15 uur het startschot zal klinken. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van de organiserende vereniging AV Athlos www.athlos.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×