"Je bent een lekker ding hoor, wordt jij maar burgemeester!" Dat compliment kon Henri Lenferink zaterdagmiddag alvast in zijn zak steken (foto's: Chris de Waard).

Driedubbele campagne op Leidse markt

Niet alleen de twee burgemeesterskandidaten waren zaterdag in touw om zieltjes te winnen, ook bijna alle politieke partijen stonden op de markt om te folderen voor de komende statenverkiezingen. Harry Groen deelde koffie uit bij het stadhuis en sprak met voorbijgangers, terwijl zijn opponent op de Haarlemmerstraat campagne voerde. Lenferink was daarbij een beetje gehandicapt.

Zijn flyers gingen ongecorrigeerd naar de drukker en vertoonden nog wat taalfouten. Een herdruk volgt, zo voegde een wat beschaamde Lenferink er snel aan toe.

Op 11 maart gaat Nederland naar de stembus voor de provinciale verkiezingen. Leiden kiest die dag ook de nieuwe burgemeester. Als tenminste 30% van de Leidenaren een stem uitbrengt in het burgemeestersreferendum, maar daar ziet het wel naar uit. De opkomst voor de statenverkiezingen is weliswaar altijd een stuk lager dan bij de Tweede Kamerverkiezingen en die voor de gemeenteraad, maar de opkomst ligt meestal wel rond de 50%. De verwachting van de meeste Leidse politici is dat de kiezers dan ook die tweede stem wel uitbrengen. Een week na het referendum, op 18 maart, neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de voordracht van de nieuwe burgemeester aan minister Remkes. Daarbij zal de raad de uitslag van het referendum respecteren.

Advertentie

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×