Provincie zoekt jongeren voor jeugdpanel

De provincie Zuid-Holland zoekt jongeren tussen 13 en 18 jaar die mee willen doen met één van de twee provinciale jeugdpanels. Dit jaar gaan de jongerenpanels aan de slag met de onderwerpen ‘wonen’ en ‘inrichting van het landschap’. De provincie zoekt 50 jongeren die hun mening willen laten horen, door deel te nemen in een van de jeugdpanels. Dit jaar zal het jeugdpanel onder meer onderzoeken hoe het groene gebied ‘Land van Wijk en Wouden’ tussen Alphen aan den Rijn, Leiden en Zoetermeer aantrekkelijker kan worden voor jongeren. Het panel dat zich bezig gaat houden met het thema wonen zal de provincie adviseren over voorzieningen zoals sportfaciliteiten, ontmoetingsplekken en groen op bijzondere woonlocaties in Zuid-Holland. Op de slotbijeenkomst in december 2003 zullen de panels in een pittig einddebat hun advies aan de provincie presenteren.

Voor de jongeren is er een speciale krant met informatie over de jeugdpanels gemaakt. De krant wordt verspreid op scholen en in jongerencentra. Ook op de jongereninformatie website van de provincie, //www.blixum.nl/, is van alles te lezen over de jeugdpanels. Tot 1 april kan de Zuid-Hollandse jeugd zich bij de provincie aanmelden voor de jeugdpanels.

De provincie Zuid-Holland loopt al jaren voorop met jongerenparticipatie door het organiseren van gesprekken, debatten en panels met jongeren. Cultuur, Jeugdzorg, Groen & Milieu en het Provinciaal Overleg Verkeersveiligheid hebben de vruchten van de jongereninbreng reeds kunnen plukken. Vorig jaar ontving een jeugdpanel een prijs van € 10.000,- om een start te maken met een zelf ontworpen voorlichtingscampagne voor jongeren over fietsen zonder licht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×