Stadhuis voor ruim anderhalf miljoen opgeknapt

De gemeente gaat het stadhuis grondig laten renoveren. De hele tweede etage, waar de burgemeester en wethouders hun vertrekken hebben, wordt onder handen genomen. Ook het meubilair wordt opgeknapt. In totaal gaat de renovatie 842.106 euro kosten. Voor het vervangen van de verweerde stalen ramen komt daar nog eens 882.000 euro bovenop. Goedkopere ramen zijn wel mogelijk, maar passen niet bij het monumentale gebouw, zo legt wethouder Geertsema uit. De renovatiekosten kunnen uit de gewone onderhoudspot van de gemeente worden betaald. Het monumentenfonds hoeft daarom niet te worden aangesproken.

Ruim 173.000 euro gaat naar de vervanging van de geluidsinstallatie in de Raadszaal. De huidige installatie is al jaren een bron van ergernis voor raad, pers en publiek. In de helft van de gevallen gaat het aanzetten van de (interruptie)microfoons gepaard met een oorverdovend gepiep en gefluit dat het de sprekers haast onmogelijk maakt nog het woord te voeren.

Ook de Trouwzaal krijgt een flinke opknapbeurt en de zolder wordt leeggehaald. Die staat vol met oud meubilair dat na restauratie weer het (uniforme) beeld van de statige tweede etage zal gaan bepalen. De werkzaamheden starten nog voor de zomer en gaan ongeveer een jaar duren. Het werk gaat tijdens de verbouwing gewoon door.

Leiden stalenramen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×