Foto's: Bram Pater.

Expositie Watersnoodramp 1953 in de Hooglandsekerk

Afgelopen dinsdag werd de expositie ‘Watersnoodramp 1953’ in de Hooglandsekerk officieel geopend. Projectleider Henny Kwik gaf daarbij een toelichting over het belang van de expositie die bestaat uit foto’s, oude krantenartikelen en documenten.

Burgemeester Zonneville van Leiderdorp kwam tijdens onderzoek tegen dat Leiden in Vlissingen hulp heeft geboden. Op de foto wijst hij aan waar zijn ouders hebben gewoond, vlak bij de dijk die gebombardeerd werd. Net als in andere plaatsen werden ook in Leiden de burgers opgeroepen om de bewoners van de getroffen gebieden te helpen. Ook burgemeester Anneke van Dok van de gemeente Vlissingen was aanwezig. Ze wilde nogmaals haar dank overbrengen aan de bevolking van Leiden e.o. die hebben bijgedragen om de ontreddering te verzachten. Op een groot aantal panelen zijn krantenartikelen, brieven en foto’s te zien over zowel de ramp van 1944 als die van 1953.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×