Waarnemend burgemeester Lemstra was één van de deelnemers aan het debat. Lemstra zit voor het CDA in de Eerste Kamer (Foto's: Chris de Waard).

Senatorendebat: "Kunnen we nu ergens anders over praten?"

Woensdagavond werd in Cafe de Grote Beer het Senatorendebat gehouden dat JEP Leiden had georganiseerd. JEP staat voor Jongeren en Politiek en wordt gevormd door vertegenwoordigers van alle Politieke Jongeren Organisaties (PJO’s) in Leiden. Daarin zijn Dwars (van GroenLinks), de JOVD (van de VVD), de JD (de Jongen Democraten van D66), ROOD (SP) en ROOS (PvdA) vertegenwoordigd. Het CDJA lijdt in Leiden een kwijnend bestaan en ontbrak. Het debat ging over de rol van de Eerste Kamer, de oorlog tegen Irak en de naderende verkiezingen.

Over de nakende oorlog tegen Irak werd lang gesproken. Voor- en tegenstanders herhaalden keer op keer hun standpunten. Totdat zelfs vanuit de zaal het verzoek kwam: “Kunnen we het nu ergens anders over gaan hebben, alle standpunten zijn nu al 30 keer herhaald.” De oproep kwam te laat, want na een rondje waarin de forumleden hun eigen partij mochten promoten, werd het formele deel van de avond afgesloten. Daarna werd er nog tot ver na middernacht nagepraat aan de bar.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×