Bernadette Drenth ontvangt Henri Lenferink op de klusdag van Haagweg 4 (Foto's: Chris de Waard).

Klusdag bij Kunstcentrum Haagweg 4

Zondag was het klusdag bij Kunstcentrum Haagweg 4. Een van de kunstenaars, Henry Verboket, had de opknapactie op touw gezet. Om het klussen wat aangenamer te maken was volop voor muziek gezorgd. Onder het motto ‘Witten met Blauwe Muziek’ speelden door het hele pand muzikanten, terwijl de kunstenaars de gangen van het complex onder handen namen.

Tussen de klussende mensen door kreeg burgemeesterskandidaat Henri Lenferink een rondleiding door het pand van Bernadette Drenth. Zij is één van de honderd kunstenaars die hun atelier in het pand hebben en tevens voorzitter van de Stichting de Leidse School die het pand exploiteert. Lenferink werd bijgepraat over het verleden van het pand en de toekomstplannen die zijn vastgelegd in de Leidse nota Atelierbeleid.

Vervolgens was er een kennismaking met verschillende kunstenaars, waaronder siersmit Peter Scheltus. Een bijzondere vorm van kunst voor Lenferink, wiens vader smit was in zijn geboorteplaats Stad Delden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×