V.l.n.r. de VVD-raadsleden Arend Jan Sleyster en Greetje van Gruting, Lakenhal-directeur Jettete Bolten, VVD-fractieassistent Annet Koster, Harry Groen en VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange.

Lakenhal aast op universiteits-collectie

Zondagmiddag bracht Harry Groen samen met een delegatie van de VVD-fractie een bezoek aan Stedelijk Museum De Lakenhal. Directeur Jetteke Bolten leidde het gezelschap rond. Bij haar introductie prees ze de goede samenwerking tussen de Leidse musea. Ook hoopt ze in de toekomst op een nauwe band met de Universiteit Leiden. De UL beschikt over een uitgebreide kunstcollectie die Bolten graag in de Lakenhal zou onderbrengen.

VVD-fractievoorzitter De Lange wees nog eens op de noodzaak om snel besluiten te nemen over de uitbreiding van de Lakenhal. De VVD wil dat er nu eens een besluit komt over de plannen voor een ‘Kijkplein’ in het gebied tussen de Lakenhal en de Lammermarkt. Het Kijkplein moet een groot cultureel kunstplein worden met onder andere een grotere Lakenhal en ateliers. De Lange wil dat er in ieder geval nog deze colllegeperiode een paar grote stappen gemaakt worden in de plannenmakerij.

Advertentie

Leiden kijkplein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×