PvdA wil onderzoek naar referendum

De PvdA zal dinsdag in de vergadering van de Leidse gemeenteraad een voorstel doen om een onderzoek in te stellen naar het burgemeestersreferendum. Niet om onregelmatigheden op te sporen, maar om erachter te komen hoe Leiden het referendum heeft ervaren. Fractievoorzitter Conny Broeyer kan zich bijvoorbeeld voorstellen dat inwoners van Leiden liever hadden gehad dat politieke partijen en raadsleden gewoon hadden verteld welke kandidaat hun voorkeur had.

“Niks zeggen had ook iets onnatuurlijks,” aldus Broeyer: “Het ligt voor de hand dat men denkt dat het tussen een PvdA-raadslid en een PvdA-kandidaat meer klikt dan met iemand van de VVD”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×