Informatie gestart met PvdA, CDA en VVD

De PvdA, het CDA en VVD gaan kijken of er voldoende aanknopingspunten zijn om de komende vier jaar het college van gedeputeerde staten te gaan vormen. Dat is de uitkomst van de eerste informatieve ronde waarin alle lijstrekkers hun voorstellen kwijt konden. “Daadkracht, resultaat gericht en herkenbaar, dat is wat de partijen vragen van een nieuw provinciaal bestuur.” aldus Marnix Norder, die als lijsttrekker van de grootste partij het initiatief voor de collegevorming heeft.

De eerste informatieve ronde is gebruikt om te kijken hoe de partijen aankijken tegen de collegevorming, gegeven de verkiezingsuitslag van 11 maart. Norder: “Nu starten we de informatieronde. Dat houdt in dat we met de drie partijen gaan kijken of we ook daadwerkelijk nader tot elkaar kunnen komen. Dat wordt op zich een interessante periode want de diverse verkiezingsprogramma’s verschillen op onderdelen aanmerkelijk. De onderwerpen waarover gesproken gaat worden, liggen vooral op het terrein van woningbouw, werkgelegenheid, jeugdzorg en veiligheid”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×