Foto's: Rob Bijeman.

Special Olympics in Leiden

Afgelopen zaterdag organiseerde IJssport Vereniging Leiden (IJvl) het eerste Special Olympics schaatsevenement in Nederland. Schaatsers met een verstandelijke beperking uit heel Nederland konden in diverse categorieën strijden om medailles en vaantjes. Net als bij de echte Olympische Spelen werd ook hier een brandende fakkel door atleten naar de hal gebracht.

Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip en Joyce Prins (IJvl) ontstaken gezamenlijk de Olympische vlam in de Leidse IJshal aan de Vondellaan. “Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, heb ik in ieder geval mijn best gedaan.” was de verklaring die iedere deelnemer vooraf moest afleggen. De presentatie van het schaatsevenement was in handen van sportverslaggever Humberto Tan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×