D66-fractievoorzitter verlaat Leidse gemeenteraad

D66-fractievoorzitter Olav Welling legt vanavond zijn raadslidmaatschap neer. Zijn thuissituatie maakt het hem niet langer mogelijk om in de raad met volle inzet te functioneren. “Ik vind het een heel moeilijke beslissing, maar mijn gezin gaat nu eenmaal voor,” zei Welling toen hij zijn besluit vorige week aan de D66-fractie meedeelde. Welling wordt opgevolgd door Paul van Meenen die nu nog raadslid is.

De D66-fractie betreurt het vertrek van Olav Welling, maar heeft tegelijkertijd begrip en respect voor zijn keuze. “Wij raken in Olav niet alleen een ervaren raadslid kwijt, maar ook een gewaardeerd lid van de fractie”, aldus Paul van Meenen. “Olav Welling is negen jaar lang lid van de raad geweest. Al die tijd was hij ook fractievoorzitter van D66. Zijn financiële expertise wordt alom geroemd. Ook was hij voor nieuwe raadsleden, ongeacht van welke partij, een belangrijke vraagbaak. Zijn uitverkiezing tot Raadslid van het Jaar 2002 heeft dat eens te meer duidelijk gemaakt.”

Door het vertrek van Olav Welling komt er een zetel vrij in de D66-fractie. Arjan Stoffels, in de vorige raadsperiode reeds duoraadslid voor D66, zal die zetel gaan bezetten. Stoffels stond achtste op de kandidatenlijst van D66 en komt als eerste in aanmerking. Han Weber, de nummer zeven van de lijst, geeft er de voorkeur aan om zijn vorige week herwonnen zetel in Provinciale Staten weer in te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×