Burgemeester Wolter Lemstra neemt hartelijk afscheid van Olav Welling (Foto: Chris de Waard).

Afscheid van alom geprezen raadslid

Met pijn in het hart nam Olav Welling dinsdagavond afscheid van de Leidse gemeenteraad. De fractievoorzitter van D66 verlaat de raad om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin. “Zijn thuissituatie maakt het hem niet langer mogelijk om in de raad met volle inzet te functioneren,” zo luidde de verklaring van zijn partij gisteren.

Burgemeester Lemstra prees Welling om zijn grote deskundigheid, tomeloze energie en inzet en zijn vermogen om hoofd- en bijzaken te scheiden. Ook de commissievergaderingen onder leiding van Welling vond Lemstra een verademing: “Bij u was er nooit discussie om de discussie. Voor de ‘Wet van Klets’ was geen plaats,” zei Lemstra die Welling nog kende uit de tijd dat ze beiden bij het Ministerie van VROM werkten. “Een uiterst plezierige medewerker.” Welling is negen jaar raadslid geweest en gold als de financieel expert van de gemeenteraad. Zijn vertrek wordt alom betreurd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×