CDA stelt vragen over aanplakborden

Het CDA heeft naar aanleiding van de plaatsing van een aantal reclameborden op het Alexandrine Tinneplein (Stevenshof) vragen gesteld aan het college van B&W. De partij vraagt zich af wie de borden daar heeft geplaatst en waarom. “De bewoners van de Stevenshof worden steeds geconfronteerd met het feit dat er een monument staat en dat de inrichting van het plein daaraan ondergeschikt is,” zo schrijft de raadsfractie die zich daarom afvraagt waarom er nu wel ineens een ‘gegolfd, grijs, kunststof aanplakbord’ bij het monument kan staan.

Het CDA vindt dat zulke borden, eenmaal volgeplakt met posters, bronnen van papierrommel, graffiti en vernieling zijn. Een tweede reclamebord bij de ingang van de Stevensbloem is de ChristenDemocraten eveneens een doorn in het oog. Het bord is een “sta-in-de-weg” voor het wandelende publiek. Ook wil de partij weten of over de plaatsing overleg is geweest met de Wijkraad en de Winkeliersvereniging Stevenshof. De borden zijn uitsluitend bedoeld voor niet-commerciële uitingen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×