D66 wil afmaken pluimvee voorkomen

D66 roept wethouder Van der Sande (dierenwelzijn) op om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat er pluimvee in Leiden moet worden afgemaakt. De partij schrijft in een brief aan het college dat er creatief naar andere oplossingen dan afmaken moet worden gezocht. Ook maken de democraten zich zorgen over het risico dat ook mensen besmet raken. Met name patiĆ«nten van het LUMC, met mogelijke een lagere weerstand, kunnen een verhoogd risico lopen omdat er rond het ziekenhuis pluimvee los rondloopt. Het gaat daarbij vooral om kippen en fazanten.

D66 wil verder weten wat er gaat gebeuren met de 70.000 euro ten behoeve van dierenwelzijn die in het collegeprogramma 2002-2006 is uitgetrokken.

Leiden vogelgriep


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×