Politie waarschuwt voor 'weigerende' pinautomaten

De politie waarschuwt voor oplichters die in de regio actief zijn bij pinautomaten. De nog onbekende groep mannen en vrouwen maken de automaat onklaar en proberen vervolgens pinpassen met pincodes te bemachtigen. Bij de politie zijn inmiddels verschillende aangiften en meldingen gedaan van situaties waarbij de aangevers geld wilden pinnen en de pinpas bleef vastzitten in de automaat. Als de aangevers de bank binnengingen om de ‘storing’ te melden en bleek de pinpas bij terugkomst verdwenen te zijn.

Eind februari heeft de politie in Katwijk al twee mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van dergelijke oplichting. Een man uit Katwijk maakte gebruik van een pinautomaat in zijn woonplaats. Deze automaat bleek door de vier verdachten onklaar te zijn gemaakt. De man merkte dat het pinnen niet lukte, waarna hij werd aangesproken door een vrouw. Deze vrouw deelde hem mee dat hij de toets ‘correctie’ in moest toetsen en opnieuw zijn pincode. Een tweede vrouw die naast hem kwam staan probeerde zijn pincode mee te lezen.

Vervolgens bleek dat de pas in de automaat bleef zitten. Op het moment dat de man de pinautomaat verliet kwamen er twee mannen bij die enkele handelingen verrichten bij de pinautomaat en vervolgens met de pinpas en de twee vrouwen ervandoor gingen.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×