Handtekeningen Pieternel Rolprijs overhandigd

Woensdag heeft het Vrouwennetwerk van de PvdA aan wethouder Rabbae van Emancipatie ongeveer 80 handtekeningen aangeboden. De ondertekenaars dringen er bij de gemeente op aan om in 2004 weer als vanouds de gemeentelijke emancipatieprijs, de Pieternel Rolprijs, op Internationale Vrouwendag uit te reiken. Dit jaar is de prijs uitgereikt aan Hennie Jansen, niet door de wethouder maar door Anneke van Aken, de winnares van vorig jaar; de prijs was als het ware gekaapt. Het Vrouwennetwerk is overtuigd van de kwaliteiten van de winnares van dit jaar en doet een klemmend beroep op de wethouder om de prijsuitreiking achteraf te ‘legaliseren’ door Hennie Jansen ook formeel de prijs inclusief het bijbehorend geldbedrag te overhandigen. De handtekeningen zijn ingezameld tijdens de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart in het Leidse Volkshuis.

Wethouder Rabbae gaf aan het hij zich oriënteert op de toekomst van de prijs; hij voert gesprekken met mensen die in het verleden bij de prijs betrokken waren en hoopt binnenkort met een voorstel te komen. Rabbae vindt dat de prijsuitreiking niet perse op 8 maart hoeft plaats te vinden. Het Vrouwennetwerk van de PvdA bepleitte bij de wethouder om de uitreiking juist wél te koppelen aan Internationale Vrouwendag, immers de dag bij uitstek om extra aandacht aan emancipatie te geven.

Leiden pieternel


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×