Drie aanhoudingen wegens dronken rijden

In Leiden werd zondagnacht een 40-jarige bestelautobestuurder uit Nieuwegein aangehouden. De man reed zonder verlichting over de Ketelmeerlaan, waarna agenten overgingen tot een controle. De bestuurder reageerde echter niet op het stopteken van de politie en stuurde zijn voertuig om de politiewagen heen de IJsselmeerlaan op. Een uiteindelijke blaastest gaf een resultaat aan van 745 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces verbaal opgemaakt. Ook werd een rijverbod van negen uren opgelegd.

Diezelfde nacht zagen agenten een auto met zeer hoge snelheid door de stad rijden. Na een korte achtervolging en het negeren van een stopteken reed de bestuurder zich vast op de Koolstraat. Twee van de drie inzittenden sprongen direct het voertuig en renden weg. Daardoor was het niet duidelijk wie de bestuurder was geweest. De politie hield de drie vervolgens allemaal aan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een 26-jarige man uit Warmond was. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend. De twee andere inzittenden, een 26-jarige Oegstgeestenaar en een 24-jarige Leidenaar, werden na verhoor weer heengezonden. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Zijn voertuig werd in beslaggenomen.

Een 52-jarige fietser uit Leiden werd zaterdag rond 18.00 uur aangehouden. De fietser was op de Franchimontlaan tegen een auto aangereden en was hierna weggefietst. Agenten lieten de fietser aan blaastest doen, hij blies 1000 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van dertien uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×