Spinnen hebben bezit genomen van deze werkloze regenmeter (Foto: Chris van den Bos).

Einde aan de droogte

We hebben een opvallend droge periode achter de rug. Februari was al recordzonnig en veel te droog, maart doet er nog een schepje bovenop. Er viel 15 a 20 millimeter tegen 65 normaal. Nog opvallender waren de lange perioden zonder regen. In februari regende het 21 dagen op rij niet, in maart 20. Maart bracht naast zeer veel zon ook heel aangename temepraturen. Het werd regelmatig 15 tot 20 graden terwijl het normaal in maart een graad of 10 is.

Over de overvloedige zonneschijn en het gebrek aan regen hoor je natuurlijk niemand klagen. Toch zit de natuur te springen om een paar frisse voorjaarsbuien. Met april op de kalender zullen die er ook komen. Bovendien gaat de temperatuur omlaag en kunnen de terrasjes weer even aan de kant.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×