Annelieke van der Sluijs (1007) op weg naar de Nederlandse titel (Foto: Erik van Leeuwen).

Goud en brons voor atleten bij NK Halve Marathon

De halve marathon bij de City-Pier-City Loop, afgelopen zaterdag in Den Haag, gold tevens als Nederlands kampioenschap. Tweemaal goud en tweemaal brons was de rijke oogst voor atleten van Leiden Atletiek. Verder deed Kamiel Maase een geslaagde vormtest op de 10 kilometer.

Op 1 maart sloot ze zich aan bij Leiden Atletiek en 4 weken later werd Annelieke van der Sluijs tot haar eigen verbazing Nederlands kampioen op de halve marathon. Door blessures verschenen onder meer Irma Heeren, Nadja Wijenberg en Wilma van Onna niet aan de start, maar aan veterane Anne van Schuppen had Annelieke een geduchte concurrente op de 21,1 kilometer tussen Den Haag en Scheveningen. Van der Sluijs wist halverwege een aanval van Van Schuppen te pareren en kon vervolgens zelf afstand nemen. Met een nieuwe persoonlijke recordtijd van 1.13.51 werd ze 4e in het sterke damesveld.

Miranda Boonstra is aan een sterk voorjaar bezig. Vier weken na haar bronzen medaille bij het Nederlands kampioenschap veldlopen in Harderwijk, mocht de in Nijmegen woonachtige atlete van Leiden Atletiek weer plaatsnemen op het podium. Met een tijd van 1.15.42 werd Boonstra 3e bij het NK in Den Haag.

Een paar minuten voor deze dames kwam veteraan Henk van Velzen over de eindstreep op de Koningskade. De Warmonder heeft ook de vorm van het veldloopseizoen nog vast kunnen houden en won met 1.12.25 de Nederlandse titel bij de mannen 50+. Voor de camera van TV West verklaarde hij nogmaals dat hij nu echt afscheid gaat nemen van de topsport, maar hij is zeker niet verloren voor de atletiek. Inmiddels is hij bezig met een trainerscursus en brengt hij met veel plezier zijn kennis en ervaring over op zijn trainingsgroep bij Leiden Atletiek.

Jaap van Duijvenvoorde viel tenslotte ook in de prijzen in de categorie veteranen 40+. Twee weken voor de marathon in Rotterdam zette hij met 1.09.17 een zeer scherpe tijd op de klokken, goed voor een bronzen medaille. Daarmee bleef hij slechts een paar seconden verwijderd van het zilver, dat gewonnen werd door de bekende Marti ten Kate.

Na 3 weken trainingsstage in Kenya wilde Kamiel Maase met het oog op de marathon van Rotterdam zijn vorm testen op de 10 kilometer in Den Haag. Met de vorm lijkt het wel goed te zitten, want zonder heel diep te gaan (“Easy, easy!”, riep trainer Bram Wassenaar vanuit de volgwagen) kwam Maase tot een aansprekende tijd van 28.14. Slechts één kilometer had Kamiel het gezelschap van de Kenyaan Benson Koech, maar die haakte toen snel af en moest uiteindelijk bjina 2 minuten toegeven. Ook een plotseling overstekende automobilist in de lommerrijke buitenwijken van de Hofstad bracht Maase niet uit zijn concentratie en met een snelle slotkilometer zorgde hij ervoor dat het bijnummer van de City-Pier-City loop publicitair flink opgewaardeerd werd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×