Veel boetes bij gordelcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingteam van de politie heeft afgelopen week in de hele regio automobilisten gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. In Leiden leverde dat 59 processen-verbaal op.

Half maart is een landelijke gordelcampagne van start gegaan. Deze campagne benadrukt vooral het dragen van de gordel achter in de auto. Met de slogan ‘Gordels om. Daar kun je mee thuiskomen’ beoogt de campagne het dragen van de gordel te bevorderen.

De draagplicht voor de autogordel geldt ook voor passagiers die achter in de auto zitten. Het dragen van de gordel voor in de auto verlaagt bij een botsing de kans op dodelijk letsel met 40% en de kans op letsel waarbij ziekenhuisopname nodig is met 25%. Bij passagiers achter in de auto liggen deze percentages op respectievelijk 30% en 20%.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×