Heineken komt met aluminium pijpje

Binnenkort exclusief voor de hippe drinker: het aluminium flesje van bierbrouwer Heineken. Liefhebbers kunnen het groene wegwerpartikel van 0,33 liter kopen in 150 zeer trendy disco’s, clubs en strandtenten. Vorig jaar was het biertje al bij wijze van proef te krijgen in een strandtent in Bloemendaal. ,,Dat sloeg enorm aan”, zei een woordvoerster van de bierbrouwer uit Zoeterwoude. Ze kon niet zeggen hoeveel alu-flesjes Heineken jaarlijks denkt af te zetten.

Angst dat het bier smaakt naar aluminium, heeft Heineken niet. Het materiaal krijgt een speciale laag die smaakverlies moet voorkomen. ,,Het blijft Nederlands bier”, zei de woordvoerster. Zij zegt dat de brouwer met de eenmalige verpakking binnen de afspraken over verpakkingen blijft die de industrie en de overheid met elkaar hebben gemaakt.

Heineken brengt het aluminiumflesje in 2003 in vijftien landen op de markt, waaronder de Verenigde Staten, Italië en Spanje. In Frankrijk testte Heineken de nieuwe fles ook al uitvoerig voor ,,de top van het horecasegment”. De reacties waren daar ,,bijzonder positief”.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×