Het podium bij de vrouwen: links Leiden Atletiek (2e), in het midden Haag Atletiek (1e) en rechts AV Atilla uit Tilburg (3e). Het podium bij de mannen met links AV Phanos (2e), in het midden Prins Hendrik (1e) en rechts Leiden Atletiek (3e).

Zilver en brons voor Ekiden-ploegen Leiden Atletiek

Met een bus vol atleten en supporters toog Leiden Atletiek naar Zwolle voor het NK Ekiden, met zilver en goud keerden ze tevreden terug in Leiden. De mannenploeg gaf niet veel toe op de concurrenten en werd 3e met een tijd van 2.15. De dames gaven Haag Atletiek goed partij, maar moesten in de slotfase genoegen nemen met zilver.

Voor de 10e keer alweer organiseerde AV PEC 1910 een marathonestafette volgens Japanse formule. Vorig jaar werd het NK naar Naaldwijk verplaatst vanwege de MKZ-crisis, maar nu was Zwolle weer het decor voor dit Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd is opgehakt in etappes van 5, 10, 5, 10, 5 en 7,2 kilometer, samen de beroemde 42.2 km van de marathon. Start, wissels en finish vonden plaats op de atletiekbaan, de looproutes liepen door een natuurgebied ten noordwesten van de stad. Deze omgeving bood weinig beschutting voor de venijnige noordenwind die de atleten moesten trotseren.

Bij de mannen werd het zoals verwacht stuivertje wisselen tussen de ploegen van Prins Hendrik uit Vught, AV Phanos uit Amsterdam en Leiden Atletiek. Bij zowel Prins Hendrik als Leiden Atletiek ontbraken de sterkste twee lopers. Luc Krotwaar en Stan Rijken van PH vanwege de marathon van Rotterdam volgend weekend, Kamiel Maase om dezelfde reden en Robert Smits is nog niet hersteld van een langdurige blessure. Startloper voor Leiden Atletiek was Jaco Luijendijk. Hij gaf over op Tim Brouwer de Koning, Jaap de Knegt, Jan Kortekaas, René van Dijke en slotloper Jeroen van Dijke. Halverwege leek het dat de Amsterdammers gingen winnen, maar de favorieten uit Vught trokken toch weer aan het langste eind. Zij hadden 2 uur en 13 minuten over voor de 42,2 kilometer. Phanos volgde op een minuut en Jeroen van Dijke op 2 minuten. Met een 7e plaats leverden de jongens en mannen van de tweede Leidse ploeg een prima prestatie.

De eerste vrouwenploeg van Leiden Atletiek bestond uit Marja Hogenboom, Claartje Raedts, Sylvia de Vries, Miranda Boonstra, Leny van der Plas en Annemieke Peet. Met name Claartje Raedts en Miranda Boonstra zorgden ervoor dat de voorsprong van de dames van Haag Atletiek teniet gedaan werd. De kleine voorsprong kon echter niet vastgehouden worden, zodat de Haagse dames uiteindelijk op het hoogste treetje van het podium plaats mochten nemen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×