De start van de Singelloop 2002 (Archieffoto: Chris de Waard).

Vrijdag 28e Leidsch Dagblad Singelloop

Aanstaande vrijdagavond wordt de 28e editie van de singelloop gehouden. De loop start om 19.30 uur op het NUON-terrein aan de Langegracht 70 tegenover het politiebureau. Henk Angenent, winnaar van de laatste Elfstedentocht (1997) geeft het startschot. De opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg. In verband met de werkzaamheden aan de Maresingel gaan de lopers dit jaar aan de kant van de Langegracht van start.

Om mee te kunnen lopen is een startnummer nodig. Tot en met 11 april (14.00 uur) betaalt u voor een startnummer € 3,00 bij de voorverkoopadressen. Extra verkoop adres op vrijdag 11 april is het Politiebureau aan de Langegracht van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijdag 11 april vanaf 16.00 uur, kunt u ook – maar dan voor € 3,50 – uw startbewijs kopen op het NUON-startterrein. U bent in de voorverkoop dus voordeliger uit. Het uitgereikte startnummer met vier veiligheidsspeldjes op borsthoogte bevestigen. Op vertoon van uw startnummer ontvangt u na afloop de medaille. De opbrengst van de startnummers gaat geheel naar het goede doel.

De totale opbrengst van de 28e Leidsch dagblad Singelloop gaat dit jaar naar de Stichting Vrienden van Nieuw Buitenzorg. In Nieuw Buitenzorg wonen ca. 50 mensen met een ernstig meervoudig complexe handicap. Nieuw Buitenzorg maakt deel uit van de landelijke Stichting Philadelphia Zorg. Het grootste deel van de kosten wordt betaald door de overheid (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten). De overheid financiert echter niet DAT BEETJE EXTRA zoals aangepast spelmateriaal, uitstapjes, een ballenbad, een paardrijdzadel op maat, een tuinhuisje, grote parasols, een “snoezelruimte”, muziekinstrumenten. Daarvoor moet Nieuw Buitenzorg zelf zorgen. En juist DAT BEETJE EXTRA is hard nodig om de bewoners meer te kunnen bieden dan alleen basiszorg. Met het Singelloopgeld kunnen voor elke groep sfeerbepalende materialen zoals een bubbelunit worden aangeschaft, een lang gekoesterde wens. In verband met de rioolwerkzaamheden aan de Maresingel is het parcours aangepast. De verandering begint al bij de start. In plaats van de achteruitgang gaan de lopers nu via de voorzijde het NUON terrein af, linksaf de Langegracht op en aan het einde links de brug over, na de brug meteen naar rechts de Herensingel op, vanaf daar is het parcours weer als vanouds: Zijlsingel, Zoeterwoudse Singel, Witte Singel tot het einde, rechtsaf het Noordeinde op en dan links de Weddesteeg in over de Rembrandtbrug langs molen de Put, Huis de Bijlen, via de Morspoort en naar de Morssingel en Rijnsburgersingel richting achteruitgang NUON naar de Finish.

Leiden singelloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×