Gouden Speld voor mevrouw Van Mil

Burgemeester en Wethouders van Leiden hebben besloten de Gouden Speld voor Externe Relaties toe te kennen aan mevrouw A.M. (Ada) van Mil, scheidend ouderenwerkster bij de Stichting Dienstverlening Leiden. Mevrouw Van Mil trad in 1984 in dienst bij de stichting. Zij heeft zich in de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor het welzijn van de ouderen in Leiden en met name voor die in Leiden Zuid-Oost. Zij gaf advies, informatie en hulp aan ouderen. Ook bouwde ze een intensief netwerk op met vele instellingen en personen zoals huisartsen, thuiszorg, woningbouwcorporaties, vrijwilligers en kerken. Door haar manier van werken is zij een pleitbezorgster geworden voor het welzijn van de ouderen en de stichting waarvoor zij werkte.

Daarnaast heeft mevrouw Van Mil nog veel vrijwilligerswerk gedaan. Ze was betrokken bij de oprichting van de Vereniging van Mantelzorgers, actief in de landelijke Stichting Ouderen en Huisdieren, de Stichting Fonds voor Weldadigheid, de bewonerscommissie van de Temminckstraat, de Focuswoningen en groepswonen voor ouderen aan het Professorenpad. Momenteel is zij ook nog voorzitter van de jury van de Co Verhoog-(vrijwilligers)prijs.

De speld werd vanmiddag uitgereikt door wethouder Buijing tijdens de afscheidsbijeenkomst die de Stichting Dienstverlening Leiden aan mevrouw Van Mil aanbood in de Lorenthof.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×