Tijdens de Open Monumentendagen was in de voormalige Scheltemafabriek aan de Oude Singel al een bescheiden expositie van oude Leidse dekens te zien (Archieffoto: Chris de Waard).

Lakenhal op zoek naar Leidse dekens

Ten behoeve van de expositie “Stoffen Stalen Stits” die van 27 juni t/m 26 oktober in Stedelijk museum de Lakenhal is te zien, is het museum dringend op zoek naar authentieke Leidse dekens. In deze expositie zal beeldend kunstenaar Fransje Killaars de eeuwenoude textielcollectie van De Lakenhal op een verrassende manier presenteren.

Het museum is met name op zoek naar dekens van Zaalberg, Scheltema en Van Wijk, maar ook die van andere Leidse dekenfabrieken zijn welkom. Mensen met zo’n deken worden verzocht deze uit te lenen aan het museum. De dekens worden gestoomd en na afloop van de tentoonstelling weer heelhuids teruggebracht.

Iedereen die zo’n deken heeft en uit wil lenen kan contact opnemen met Mevr. D. Wintgens via telefoon 071-5165360 of per e-mail: wintgens@lakenhal.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×