Akkoord over samenstelling Gedeputeerde Staten

Gisteravond hebben de fracties van PvdA, CDA en de VVD besloten wie zij als kandidaat-gedeputeerden naar voren schuiven in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Het nieuwe college krijgt zes leden. Bij de kandidaten zijn drie leden van buiten de staten, drie kandidaten zijn al lid in het huidige college. De exacte verdeling van de portefeuilles en de laatste onderhandelingen voor het coalitieakkoord vinden de komende dagen plaats. Woensdag vindt in Perscentrum Nieuwspoort in den Haag de presentatie plaats van de kandidaten, de portefeuilleverdeling en van het coalitieakkoord voor de komende vier jaar in de provincie Zuid-Holland.

De PvdA komt met twee van de zittende leden van GS: J.M. (Marnix) Norder en mw. L.M. (Lennie) Huizer. Voor het CDA keert L.E. (Leen) van de Sar terug in het college. Dr. J.W.A. (Asje) van Dijk, voormalig lid van de Tweede Kamer en nu werkzaam voor Van de Bunt adviseurs voor organisatie en beleid vergezelt hem daarbij.

De VVD schuift twee personen van buiten de staten naar voren, beiden zijn wethouder. Mw. H.M.C. (Lenie) Dwarshuis-van de Beek uit Leidschendam-Voorburg en mr. F.D. (Erik) van Heijningen uit Dordrecht zullen als Provinciale Staten op vrijdag 25 april daartoe besluiten, het zestal volmaken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×