Reder Wielkens bij de opening van De Leidsche rederij (foto's: Hans Boogert).

De Leidsche Rederij van start

Sinds vorige week is Leiden weer een rederij rijker: De Leidsche Rederij van de Leiderdorpse taxi-ondernemer David Wielkens. De Leidsche Rederij legt zich toe op speciale arrangementen op het water. Er worden geen reguliere rondvaarten gemaakt. David Wielkens van de Leidsche Rederij wil er met dit nieuwe initiatief voor zorgen dat voortaan alles kan op het water van Leiden. “Als je vroeger een arrangement op het water voor 500 man wilde in Leiden, werd er nee verkocht. Wij gaan in zo’n geval de samenwerking aan met andere rederijen en zorgen dat de benodigde capaciteit er wel is,” aldus Wielkens die zijn eerste mega-arrangement al binnen heeft: “Binnenkort varen we voor 850 man!”

Dankzij het Watertoerisme beleid van de Gemeente Leiden, o.a. het verhogen van de Rijnsburgerbrug en de Valkbrug, is Leiden veel aantrekkelijker geworden voor rondvaarten en arrangementen op het water. Het Leidse centrum is definitief een onderdeel geworden van het Plassengebied. Mede daardoor zijn bijvoorbeeld congresgangers uit Noordwijk (de congresplaats nummer één van Nederland) geïnteresseerd geraakt voor arrangementen of dagtochten op het Leidse water.

De Leidsche Rederij vaart nu met twee boten die kunnen worden ingezet voor groepen en partijen met tolk, gids, muziek, drankje en hapje. De eerste boot is de RABO Cultuurboot “Mali”, gesponsored door de Rabobank Leiden/Oegstgeest. De tweede boot is de “Lange Gracht”. Als de rederij een succes wordt zullen er meer boten bijkomen. Deze krijgen dan de namen van andere gedempte, Leidse grachten, zoald de Lange Mare en het Kort Rapenburg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×