Lemstra presenteert eerste Burgerjaarverslag

Dinsdagochtend presenteert burgemeester Lemstra het eerste burgerjaarverslag van de gemeente Leiden. Na een korte inleiding reikt hij het Burgerjaarverslag uit aan drie betrokken inwoners van de stad, te weten dhr G. Gussenhoven, dhr J. Riethoven en dhr J. Laman. De Burgemeester is vanaf dit jaar, volgens de Gemeentewet, verplicht jaarlijks zo’n Burgerjaarverslag uit te brengen.

Hij moet hierin rapporteren over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het vlak van burgerparticipatie. In eerste instantie is het Burgerjaarverslag geschreven om verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad, maar het stuk is zo opgesteld dat het ook voor een breed publiek goed leesbaar is.

Naast de wettelijk verplichte onderwerpen zijn nog wat andere voor burgers interessante onderwerpen opgenomen. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de afhandeling van klachten en bezwaarschriften, voor veiligheid en voor een aantal onderwerpen met een feestelijk tintje. Een exemplaar van het Burgerjaarverslag is vanaf 7 mei gratis af te halen bij de balies van het stadhuis en het Stadsbouwhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×