Tweede kantoortoren Groenoordplaza van de baan

De bouw van een tweede toren bij de Groenoordhallen is voorlopig van de baan. Volgens wethouder Geertsema (VVD, Economische Zaken) zijn gesprekken met verschillende hotelketens op niets uitgelopen. Een hotelfunctie voor de tweede toren was de laatste hoop, nadat de markt voor kantoren flink inzakte. Ook gesprekken over andere hotellocaties in de stad hebben nog nauwelijks iets opgeleverd. Alleen het Golden Tulip hotel op de hoek van de Schipholweg en het Schuttersveld heeft uitbreidingsplannen.

Hoewel het aantal overnachtingen in Leiden stagneert, wil de gemeente het aantal hotelbedden in Leiden graag uitbreiden. Deze uitbreiding is met de rijksoverheid overeengekomen in het kader van het MOP (Meerjaren Ontwikkelings Plan). Op korte termijn gaat Geertsema nu met locale hotelondernemers om tafel om te kijken of met hen te praten valt over uitbreiding.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×