Sprinters op dreef bij seizoensopening in Lisse

Met de wedstrijden om de Ter Specke Bokaal werd zaterdag het nationale baanatletiekseizoen geopend. Geholpen door een westenwindje waren het vooral de sprinters die zorgden voor de meest opvallende prestaties. De trofee voor de beste prestaties van de dag gingen naar Timothy Beck en Jacqueline Poelman die met 10.48 en 11.53 de 100 meter wonnen. Ook de snelle mannen van Leiden Atletiek hadden hun aandeel in de eerste wedstrijd van het Nationaal Baancircuit.

Bij het eerste looponderdeel, de 4 x 100 meter estafette, was het meteen raak voor Leomar Albertoe. De junior van Leiden Atletiek liep met zijn collega’s van de nationale ploeg een tijd van 41.10 seconde en dat was binnen de limiet voor deelname aan het Europees Kampioenschap Junioren, later dit jaar in het Finse Tampere. Op de individuele 100 meter scherpte Albertoe daarna nog zijn persoonlijk record aan tot 10.96 seconde.

Martijn Ungerer kon ook tevreden zijn met zijn eerste optredens. Hij won zijn serie op de 100 meter met een tijd van 10.65. In de spannende finale haalde hij er nog 0.07 seconde af, waarmee hij 3e werd achter Timothy Beck en Guus Hoogmoed.

Beduidend minder overtuigend was het lopen van Jeroen van Dijke op de 3000 meter. In de slotkilometer viel hij ver terug en kon hij met 8.42.31 zijn clubgenoot Edgard Creemers nog maar net voorblijven. Voor Creemers betekende de tijd van .8.42.87 een verbetering van zijn persoonlijk record. Roel van Ree werd 3e in de A-finale op de 400 meter met een tijd van 48.42. Fraukje Brinksma sprong over een hoogte van 1.60 meter en werd daarmee 6e.

De tweede wedstrijd van het baancircuit wordt zaterdag 17 mei in Hoorn afgewerkt. De Gouden Spike in Leiden is op 7 juni de 4e wedstrijd in de reeks van acht nationale topwedstrijden.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×