Omwonenden Garenmarkt dreigen met actie

“Die VOP komt er dus gewoon niet!” Ruud Breedveld spreekt beslist geen Chinees als de proef met een Verplaatsbare Opvang Plek voor alcoholisten ter sprake komt. Breedveld is één van de omwonenden van de Garenmarkt die mordicus tegen de komst van de VOP is. “Alcoholisten moet je helpen afkicken, niet faciliteren,” zei Breedveld vrijdagavond voor de Holland Centraalmicrofoon.

De sfeer onder omwonenden is grimmg nu het college heeft besloten de drankcontainer voor hun deur te plaatsen. Hij zegt het niet, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig: “Die VOP komt er niet, goedschikt of kwaadschiks”.

Vooralsnog roept Breedveld de buurt op om, in navolging van de wijkvereniging, schriftelijk bezwaar te maken tegen de komst van overlast veroorzakende alcoholisten die in een container voor hun deur de roes komen uitslapen. Als dat niet helpt heeft de buurt andere ijzers in het vuur. Welke, dat wil hij niet zeggen.

Leiden vop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×