Leiden pakt hondenpoepoverlast aan

Leiden gaat de overlast van hondenpoep aanpakken. Uitgangspunt is daarbij dat niet de hond, maar zijn baasje als veroorzaker van de poepoverlast wordt gezien. De hondenbezitter is dan ook verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep. De gemeente zal er zoveel mogelijk voor zorgen dat er genoeg hondenuitlaatstroken, depodogs met gratis zakjes en uitrenvelden zijn. Het naleven van de regels wordt gecontroleerd en overtreders krijgen een boete van 28 euro. Tenslotte wordt het via een nieuwe bepaling in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) mogelijk om verbodsgebieden voor honden in te stellen. Bijvoorbeeld op (kinder)speelplaatsen.

Woensdag is in de Slaaghwijk een proefproject gestart, waarin deze aanpak wordt getest. Overal in Slaaghwijk is het nu verplicht om gebruik te maken van de hondenuitlaatstroken of de hondenpoep op te ruimen en de hond aangelijnd te houden. Daarnaast zijn er ook speciaal aangegeven “losloopgebieden”.

De regels waar de hondenbezitter zich aan moet houden staan in de folder “De regels voor de hondenbezitter in de Slaaghwijk op een rijtje”. Deze folder is gratis verkrijgbaar bij buurthuis “Op eigen wieken”, Valkenpad 3-5, bij het Stadsbouwhuis, het stadhuis en de dienst Milieu en Beheer, Admiraal Banckertweg 15.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×