Inbrekers op heterdaad betrapt

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur twee 18-jarige Leidenaars aangehouden die kort daarvoor op een scooter op de vlucht geslagen, nadat ze door agenten op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een computerwinkel aan het Vijf Meiplein. Op hun vlucht gooiden ze een gestolen computer weg.

Surveillerende agenten zagen dat er ruiten van een supermarkt aan het Vijf Meiplein waren vernield. Op het moment dat zij een onderzoek instelden, hoorden ze glasgerinkel. Dit geluid bleek van brekend glas van de computerwinkel te zijn. De agenten snelden er op af en zagen de twee hals over kop op de scooter stappen en wegrijden.

Met hulp van een surveillancewagen konden de twee even later in de kraag worden gevat. Het bleek dat zij ook de ruiten van de supermarkt vernield hadden. Daar werd echter niets gestolen. Bij één van de verdachten werden ook nog twee Mercedes emblemen aangetroffen. Deze bleken te zijn gestolen van een aan het Bevrijdingsplein geparkeerde taxi.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×