Tientallen boetes bij bromfietscontroles

De politie Leiden-Voorschoten heeft afgelopen weekend een bromfietscontrole gehouden. Van vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdagmorgen 03.00 uur werd gecontroleerd op het Trompplein in Voorschoten en de Lammenschansweg en het Stationsplein in Leiden. Er werden 32 bestuurders gecontroleerd en 34 bekeuringen uitgeschreven voor opgevoerde brommers, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het niet in het bezit zijn van een certificaat en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Van zaterdag 24 op zondag 25 mei werd van 22.00 tot 06.00 uur gecontroleerd op de Lammenschansweg, de Morssingel en de Haagweg in Leiden. Er werden 33 bestuurders gecontroleerd en 37 bekeuringen uitgeschreven. Ook nu ging het om het rijden op opgevoerde brommers, het rijden zonder helm, het onverzekerd rondrijden en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Vijf brom-/snorfietsbestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Vier van hen bleken in overtreding en kregen een proces-verbaal. De hoogstgemeten waarde was 625 ug/l terwijl 220 de limiet is. Deze bestuurder kreeg direct een dagvaarding mee.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×