Marco van Duijn overhandigt de 1000 raadsadressen aan burgemeester Lenferink (Foto's: Chris de Waard).

Lenferink op bezoek bij Vrijplaats Koppenhinksteeg

Dinsdagavond hebben vertegenwoordigers van de Vereniging Vrijplaats Koppenhinksteeg (VVK) op het Stadhuisplein 1.000 ’Raadsadressen’ aangeboden aan burgemeester Lenferink. De VVK strijdt al jaren voor het behoud van de vervallen panden aan de Koppenhinksteeg voor de huidige gebruikers. Burgemeester Lenferink wil in ieder geval met de krakers in gesprek en gaat de panden binnenkort eens van binnen bekijken.

“De gemeente heeft al in 2001 dat de panden gerenoveerd worden en deels worden omgetoverd in appartementen. En ik sta nog steeds achter dat besluit” aldus VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange die zich verbaast over de hele discussie. “Men doet net of alle opties nog open zijn, maar dat besluit is toch echt allang genomen.”

De VVK had zich de afgelopen dagen kwaad gemaakt, omdat ze de Raadsadressen, daarin roepen 1000 Leidenaren de gemeenteraad op om de Vrijplaats Koppenhinksteeg te legaliseren, niet in de Raadzaal zelf aan de gemeenteraad mochten overhandigen. “Het raadsadres is aan de gemeenteraad gericht en wij eisen dat men ons in de ogen kijkt wanneer we het aanbieden,” aldus Marco van Duijn eerder deze week: “De vrijplaats mag een kwartier voor de vergadering “in de gang” de duizend (!) raadsadressen aan Lenferink aanbieden. De gemeenteraadsvergadering zelf is verboden terrein verklaard”.

Burgemeester Lenferink wist de dreiging te bezweren door, met in zijn kielzog een imposante delegatie bestaande uit alle fractievoorzitters en nog een handje vol raadsleden, het gesprek met de VVK aan te gaan op het Stadhuisplein. De krakers voelden zich daardoor alsnog serieus genomen en besloten ter plekke om de raadsadressen dan toch maar meteen aan te bieden en niet over te gaan tot het ‘verstoren van de orde’. Iets waar de gemeente kennelijk rekening mee had gehouden, maar de opgetrommelde agenten op moutainbikes hadden een makkie en deden een bakkie.

Advertentie

Leiden raadsadres


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×