Mevrouw Fruin-Helb geridderd

Mevrouw drs. A.M. Fruin-Helb, directeur Externe Betrekkingen van het Leidse Universiteits Fonds (LUF) is vanmiddag bij haar afscheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd door burgemeester Lenferink uitgereikt. Mevrouw Fruin werd in 1988 benoemd tot algemeen directeur van het LUF en in 1999 tot directeur Externe Betrekkingen van deze aan het Rapenburg gevestigde organisatie. Het fonds stelt zich o.a. ten doel de bloei van de Leidse Universiteit te bevorderen, de betrokkenheid met de oud-studenten te vergroten en wetenschappelijk onderzoek te bevorderen.

Na het aantreden van mevrouw Fruin heeft het LUF een enorme vlucht genomen. Het fondskapitaal nam enorm toe, mede dankzij haar inspanningen het aantal donateurs flink te doen groeien. Vele activiteiten werden onder haar directeurschap opgestart. Zo werd een Internationaal Studiefonds opgericht en werd huisvesting verzorgd voor buitenlandse studenten.

Verder werd de Cleveringaherdenking uitgebreid tot een internationale herdenking en zette mevrouw Fruin cursussen op het gebied van solliciteren en spreken in het openbaar op en regelde zij financiering voor stages van studenten in het buitenland. Zij heeft er sterk toe bijgedragen dat de betrokkenheid van het LUF bij de universitaire gemeenschap flink is toegenomen.

Mevrouw Fruin was van 1983 tot 1985 bestuurslid van de Hockeyclub Klein Zwitserland en van 1988 tot 1994 secretaris van het bestuur van de Kessler-stichting in Den Haag (hulp aan thuislozen).

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×