Wethouder Buijing gaf zaterdagmiddag de aftrap bij het voetbaltoernooi in de Stevenshof (foto's: Chris de Waard).

Jongerenwerkers winnen voetbaltoernooi Stevenshof

In de stralende zon voetbalden raadsleden, jongerenwerkers van de LWO, een team van de Wijkraad en twee jongerenteams uit de Stevenshof zaterdagmiddag tegen elkaar in een door de Wijkraad Stevenshof georganiseerd toernooi. Samen met de jongeren uit de wijk werd het toernooi gehouden, om te laten zien dat de jeugd in de wijk ook positief bezig kan zijn.

Aanleiding waren de massale rellen tijdens de viering van Oud & Nieuw. Wethouder Hans Buijing gaf om 15.00 uur de aftrap, nadat hij de hoop had uitgesproken dat met het evenement, een half jaar na de rellen, een nieuwe start gemaakt kon worden met de jeugd in de wijk. Opvallende afwezige was de politie. Ze waren wel uitgenodigd, maar hadden behoefte aan intern beraad voor dat ze een besluit namen over deelname. Kennelijk duurt dat nog voort.

Het toernooi verliep in een opperbeste stemming. De Stevenshofjongeren speelden het team van Leidse raadsleden (FC Superraad) in twee potjes compleet van het veld: 0-3 en 5-0. De jongerenwerkers van de LWO bleken uiteindelijk over de meeste voetbalkwaliteiten te beschikken en gingen met de beker aan de haal.

Dankzij het mooie weer bleek het geen probleem dat er af en toe een bal in een van de slootjes rond het veld verdween. De vrijwilligers stonden bijna in de rij om erin te duiken en de bal terug te halen. Bij de metershoge brandnetels duurde het vaak wat langer voordat de bal met stokken weer tussen de prikkende planten tevoorschijn kwam. Tijdens het toernooi liepen twee spelers een blessure op. E’en van de jongeren verzwikte een enkel, terwijl CDA-raadslid Linda Lieverse na een onopzettelijke kopstoot van een tegenspeler tegen de grond ging. Na wat verzorging maakte de twee pechvogels het weer goed.

Volgende week wordt in de Stevenhof het jaarlijkse wijkfeest gehouden. Dit jaar met onder andere een optreden van Sugar Lee Hooper.

Advertentie

Leiden atboys


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×