Zondag 13 juli 22e Werfpop in Leidse Hout

Vorig jaar stonden de 15.000 bezoekers nog op de keien van de Garenmarkt, maar dit jaar heeft het festival weer gras onder de voeten in een prachtig natuurgebied. Het welbekende relaxte sfeertje van Werfpop viert dit jaar weer hoogtij; In De Leidsche Hout. Net als in voorgaande jaren wordt er een zo breed mogelijke programmering neergezet met dit jaar een flink aantal uitschieters. Dit keer wordt het festival gestart met een DJ-collectief met breakdancers, scratchers en mc’s en zal de avond voor de verandering worden afgesloten door een band.

Na het festival is er voor de festivalgangers die er geen genoeg van kunnen krijgen een Werfpop Afterparty met DJ Purple Peu en DJ Pablo in het LVC. De kaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop voor € 3,00. Meer info op de website van het LVC: www.lvc.nl.

Het straattheater tijdens Werfpop zal dit keer worden verzorgd door GGD in samenwerking met studenten van de Hogeschool Leiden in het kader van het project ‘DAS pas lekker … toch?’. Een voorlichtingscampagne voor en door jongeren op het gebied van drugs, alcohol en sex. Geen opgeheven vingertjes maar wel veel ludieke acties.

Op het festivalterrein zal openingsact Club Populair geheel gratis workshops Breakdancing gaan verzorgen. Dus vertoon je kunsten!

Werfpop let dit jaar ook op de kleintjes. Speciaal voor de mini-festivalbezoekers staan schmink-vrijwilligers klaar op het veld om ze van een totaal ander gezicht te voorzien. Daarnaast is achter op het terrein weer een uitgebreide festivalmarkt te vinden voor de jaarlijkse dosis t-shirts, sierraden en andere inheemse hebbedingetjes.

Gedurende het festival zal Werfpop ook als décor dienen voor een aflevering van een nieuwe Vara-comedy ‘De Band’. De filmploeg zal gedurende het festival opnames maken van het publiek, de backstage en tijdens één van de change-overs zal ‘De Band’ gefilmd worden op het podium. De cast bestaat uit o.a. uit: Johnny de Mol, Lottie Hellingman en Pepijn Gunneweg. Vind je het leuk om daarbij te zijn? Let op de aankondiging door de presentator en sta met je neus vooraan!

Festivalbezoekers worden verzocht om met het openbaar vervoer, fiets of lopend (10 minuten vanaf Leiden CS) te komen. In de buurt van het Leidse Hout en het Diaconessen Ziekenhuis kan namelijk door festivalbezoekers worden geparkeerd. Na het festival staan er extra bussen gereed.

De programmering

Club Populair (NL) [ Podium 2: 13:30 – 14:00 ]
DJ-collectief met een voorkeur voor Hip Hop zonder de smaak van magere melk

Absent Minded (NL) [ Podium 1: 14:00 – 14:50 ]
Beslist geen brave gitaarrock maar wel met fatsoen

Blues Brother Castro (NL) [ Podium 2: 15:00 – 15:50 ]
Alternatieve gitaarrock … Puur en intens

Mambo Kurt (D) [ Podium 1: 16:00 – 16:50 ]
The new cult hero of trash

Solid Rocket Boosters (NL) [ Podium 2: 17:00 – 17:50 ]
Dikke-pret-ska-raket voortgedreven door hulpmotoren funk & polka

TrackAddicts (NL) [ Podium 1: 18:00 – 18:50 ]
Handgranates & Butter – een mix van keiharde funk & boterzachte soul

Peter Pan Speedrock (NL) [ Podium 2: 19:00 – 19:50 ]
Psychobilly in de 5e versnelling … Schoppen Aas!

Longplayers (NL) [ Podium 1: 20:00 – 20:50 ]
Live energetic dancebreaks, drum ’n bass & more

Le Peuple De L’Herbe (F) [ Podium 2: 21:00 – 21:50 ]
Een explosieve molotovcocktail van jungle, hip-hop, funk, ragga, house, dub, break-beat & drum’n’bas

Brainpower (NL) [ Podium 1: 22:00 – 23:00 ]
SCHREEUWETUIT!! Dansplaat & Voel de vibe …. Dope Beats & vette lyrics in je moerstaal met Brain & band!

Advertentie

Leiden Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×