Vereniging voor Groot winkelbedrijf in Leiden

Vandaag is de afdeling Leiden van de Raad Nederlandse Detailhandel opgericht. Naast het winkelbedrijf in de Haarlemmerstraat, Breestraat, Doezastraat en rond de Korenbeurs heeft nu ook het Groot winkelbedrijf in de Leidse binnenstad zich verenigd. De Raad Nederlandse Detailhandel, kortweg RND, is de centrale overkoepelende werkgeversorganisatie van grootwinkelbedrijven en andere vormen van commerciële samenwerking, zoals franchiseorganisaties en in- en verkooporganisaties.

Op initiatief van de bedrijfsleider van Vroom & Dreesmann en de Centrummanager werden de filiaalmanagers van een tiental winkelketens uitgenodigd voor een eerste ledenbijeenkomst en oprichtingsvergadering. Uit hun midden hebben zij een voorlopig dagelijks bestuur gekozen van vier mensen. Binnenkort worden alle overige leden van de RND aangeschreven en een definitief bestuur gekozen. Alle bedrijven die lid zijn van de landelijke organisatie van de Raad Nederlandse Detailhandel en een vestiging hebben in Leiden zijn ook automatisch lid van de Leidse afdeling van de RND. In het kernwinkelgebied van de binnenstad bevinden zich meer dan 35 filiaalbedrijven.

De afdeling Leiden van de Raad Nederlandse Detailhandel wil actief meedenken over zaken die spelen in de Leidse binnenstad. Daartoe zal zij samen met de andere winkelstraatverenigingen en onder coördinatie van het Centrummanagement Leiden contacten gaan leggen met de politie, de Gemeente Leiden, de ambulante handel, de wijkverengingen en tal van maatschappelijke organisaties. Daarnaast zal zij zich richten op het aantrekkelijker maken van het winkelgebied via gezamenlijke promotionele acties. Ook onderwerpen als winkelcriminaliteit, veiligheid in het algemeen en een schone binnenstad krijgen aandacht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×