Nicaraguaanse theatergroep treedt op in Leiden

Donderdag treedt de Nicaraguaanse theatergroep Ronda de Barro voor de tweede keer op in Leiden. De theatergroep geeft twee voorstellingen voor leerlingen van basisschool Woutertje Pieterse.

Op een creatieve en kleurrijke manier speelt de groep delen uit het stuk de ‘Schepping van de Vlinder’, gebaseerd op het beroemde boek van de Nicaraguaanse schrijfster Giaconda Belli. Ronda de Barro doet dat in een mix van sketches, acrobatiek en Nicaraguaanse dans en muziek. Woutertje Pieterse heeft al jarenlang een bijzondere (uitwisselings)band met een ‘Escuela Especial’ in Juigalpa. Het optreden van Ronda de Barro heeft plaats in het kader van het 15-jarig jubileum van de stedenband Leiden-Juigalpa. De voorstellingen bij Woutertje Pieterse vinden plaats op donderdag 12 juni van 12.30-13.30 en van 13.45-14.45. Basisschool Woutertje Pieterse is gevestigd aan de Houtlaan 60.

Ronda de Barro
Ronda de Barro is een familie-theatergroep uit León, Nicaragua. De groep speelt sinds 1993 educatieve theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. In haar voorstellingen probeert zij op een luchtige wijze sociale en economische problemen onder de aandacht te brengen. Na de orkaan Mitch was de theatergroep één van de groepen die zich in de getroffen gebieden heeft ingezet voor het verwerken van de traumatische ervaringen van kinderen door middel van educatieve theatervoorstellingen. De naam Ronda de Barro betekent zoveel als ‘rondgang over de aarde’; letterlijk: ‘wandelen in de klei’. De naam verwijst naar de eerste jaren van het bestaan van de groep toen de spelers van de ene speelplek naar de andere liepen. In de regentijd liepen zij vanzelfsprekend door de modder…

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×