VVV-directeur Tjeerd Scheffer overhandigt een 'Dagje Leiden' aan burgemeester Henri Lenferink.

Lenferink krijgt eerste 'Dagje Leiden' aangeboden

De VVV Holland Rijnland heeft een Leids “vouchersysteem” ontwikkeld onder de naam “Dagje Leiden”. Dit is een dagpakket dat iedere bezoeker kan aanschaffen en waarmee hij verzekerd is van een leuke en onderhoudende dag. Zo bevat het pakket vouchers voor koffie met gebak en een lunch in diverse restaurants, een toegangskaart voor een museum naar keus en een entreebewijs voor de rondvaart. Ook het nieuwe fotoboekje met de titel “Leidse Loper” zit in het pakket. Woensdag werd het “Dagje Leiden” door VVV-directeur Tjeerd Scheffer aan burgemeester Lenferink overhandigd. Aansluitend werd een korte stadswandeling gemaakt.

Ook wordt er druk gewerkt aan de opzet van de Leidse Loper, een bijzondere wandelroute langs alle schatten die de Sleutelstad rijk is. Het is de bedoeling dat deze route op termijn gemarkeerd zal worden, zodat bezoekers altijd en overal aan de rondwandeling kunnen beginnen.

Als de route klaar is, wil de VVV er allerlei andere producten aan verbinden: speurtochten, museumtochten en ook wandelboekjes. Op dat laatste heeft de VVV Holland Rijnland alvast een voorschot genomen, door in samenwerking met Diepenmaat Uitgeverij en Ontwerpbureau, een fotoboekje te maken, waarin de mooiste plekjes van de Leidse Loper vastgelegd zijn. Het boekje is zowel een souvenir voor thuis als een wandelboekje.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×