€ 25.000 voor Leids dak- en thuislozenproject

De provincie Zuid-Holland heeft donderdag in totaal € 72.000 uitgereikt aan de beste sociale samenwerkingsprojecten in Zuid-Holland. Tijdens de finale van de ‘Samen Sociaalprijs’ streden tien genomineerde projecten donderdag om de hoofdprijs. Het theaterproject Kijkdoos van Leidse dak- en thuislozen werd bekroond met de eerste prijs in de categorie gerealiseerde projecten. Het aan de prijs verbonden geldbedrag van € 25.000 zal worden besteed aan het opzetten van soortgelijke projecten in andere Zuid-Hollandse steden.

Het project Kijkdoos geeft door middel van een theatervoorstelling dak- en thuislozen een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Doel is het publiek te informeren over de situatie van dak- en thuislozen. Dak- en thuislozen zijn niet alleen maar lastpakken, maar zijn ook gewone mensen die in een situatie terecht zijn gekomen waar iedereen in terecht kan komen.

Met de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland wil de provincie meer bekendheid geven aan het sociaal beleid en het uitwisselen van ervaringen stimuleren. Het provinciaal sociaal beleid is een gezamenlijk beleid van de provincie met de gemeenten en regionale partners uit Zuid-Holland.

Volgende week zendt RTV West de strijd om de prijs uit in de serie ‘Samen Sociaal’. In deze serie van zes afleveringen laten de genomineerden zien waarom hun project zo bijzonder is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×